Σάββατο, 23 Φεβρουαρίου 2013

Η καρδιά της μόδας χτύπησε στο Μιλάνο

Εβδομάδα μόδας Μιλάνο 2013

Η καρδιά της μόδας χτύπησε στο Μιλάνο με τους μεγαλύτερους Ιταλούς σχεδιαστές να παρουσιάζουν τις εντυπωσιακές δημιουργίες τους για το Φθινόπωρο και το Χειμώνα του 2013! Οι τάσεις και τα looks στις συλλογές ήταν ποικίλα και σίγουρα θα καλύψουν όλα τα γούστα!


Prada

Ο οίκος Prada παρουσίασε για το ερχόμενο φθινόπωρο μια συλλογή που παραπέμπει στα 60s! Χρησιμοποιώντας την χρωματική παλέττα με έξυπνο τρόπο συνδύασε αποχρώσεις που δε συμβαδίζουν μεταξύ τους. Ωστόσο, η ψυχεδέλεια που επικρατεί στην collection, μετριάζεται με ρούχα που έχουν όμορφα κοψίματα και γραμμές. Το κυριότερο κομμάτι της συλλογής είναι το παλτό το οποίο και συνταντάμε σε διάφορες παραλλαγές.


Versace

Το «μεγάλο» είναι όμορφο για τον οίκο Versace σε αυτήν τη collection, καθώς όλα είναι υπερβολικά. Η συλλογή είναι επηρεασμένη από τον Michael Jackson, τους rappers της δεκαετίας του ΄90, τις ταινίες του Norman Mailer και τους νεορομαντικούς. Οι ώμοι είναι μεγάλοι και η μέση λεπτή με στόχο να δώσουν μια γερή και δυναμική εμφάνιση. Από το απαλό λευκό μέχρι το βαθύ μπλε και το άγριο λεοπάρ μέχρι το animal print, η βασική ιδέα είναι ο μαξιμαλισμός.


Calvin Klein

Η collection του οίκου Calvin Klein για το ερχόμενο φθινόπωρο χαρακτηρίζεται ταυτόχρονα από σπορ διάθεση αλλά και από πολυτέλεια και τα χρώματα που κυριαρχούν είναι το μαύρο και το γκρι, δίνοντας το look του απόλυτου αρσενικού...με τα κατάλληλα παπούτσια!


Burberry

Στη νέα συλλογή του οίκου βλέπουμε το κλασικό καρό αλλά και μοντέρνα λεοπάρ σχέδια και χρώματα όπως το πράσινο και το κόκκινο. Ο creative director, Christopher Bailey ονόμασε την συγκεκριμένη collection «i love Classics» αποτίνοντας φόρο τιμής με αυτόν τον τρόπο στη μακρόχρονη παρουσία του brand στο χώρο της μόδας. Ο Bailey συνδυάζει το παρόν με το μέλλον κρατώντας τα κλασσικά σχέδια της Burberry εισάγοντας παράλληλα νέες τεχνολογίες και υλικά στην κατασκευή των προϊόντων.


Dolce & Gabbana

Οι Dolce & Gabbana παρουσίασαν αυτή την φορά μια αμφιλεγόμενη συλλογή χρησιμοποιώντας ιερά σύμβολα. Οι εικόνες των «Θείων» απεικονίζονταν σε αρκετά από τα ρούχα και συνοδεύονταν από άνθη και στολίδια. Το έντονο θρησκευτικό πνεύμα που επικρατεί στη συγκεκριμένη συλλογή παραπέμπει στη γενέτειρα πόλη των δύο σχεδιαστών, τη Σικελία, η οποία χαρακτηρίζεται από βαθύ καθολικισμό.


πηγή: agelioforos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου